Katil Esad İdlib'i vurdu: 47 ölü

/ Kaynak: AA
Katil Esad İdlib'i vurdu: 47 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye ordusunun İdlib'in Serakib ilçesi ile Kafr Uveyd beldesinde düzenlediği hava saldırısında 47 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesinden (LCC) yapılan açıklamada, İdlib'in muhaliflerin denetimindeki Serakib ilçesinde pazar yerine orduya ait bir uçak tarafından "vakum bombası" atıldığı belirtildi. Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 15 kişinin yaşamını yitirdiği ve onlarca kişinin yaralandığı aktarılan açıklamada, yaralıların ilçedeki sahra hastanelerinde tedavi altına alındığı ifade edildi. Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de orduya ait bir savaş uçağının İdlib'in Kafr Uveyd beldesinde yerleşim yerlerine "vakum bombası"yla düzenlediği saldırıda 32 kişinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda kişinin yaralandığını duyurdu. Saldırıları doğrulayan Suriye İnsan Hakları Örgütü de can kaybı ve yaralanmaların yanı sıra iki bölgede de büyük hasarın meydana geldiğini kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...