Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya, Alman milletvekilinin ülkeye girişine izin vermedi

/ Kaynak: AA
Rusya, Alman milletvekilinin ülkeye girişine izin vermedi

DÜNYA Haberleri  / AA

Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Federal Meclis Üyesi Karl-Georg Wellmann'ın Rusya'ya girişine izin verilmedi.

Alman milletvekili Karl-Georg Wellmann'ın Rusya'ya girişine izin verilmediği bildirildi. Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Federal Meclis Üyesi Karl-Georg Wellmann, Moskova'nın Şeremetyevo Uluslararası Havalimanı'nda polisin, kendisinin ülkeye girişini engellediğini belirtti. Wellmann, kendisi hakkında 2019 yılına kadar ülkeye giriş yasağı konulduğunu da öğrendiğini ifade etti. Alman medyasına açıklamalarda bulunan Wellmann, Rusya'da üst düzey yetkililerden davet aldığını ve burada görüşmeler yapmayı planladığını dile getirdi.
Moskova'daki havalimanında uzun süre beklemek zorunda kalan ve ardından Almanya'ya dönen milletvekili Wellmann, Rus yetkililerin bu davranışına anlam veremediğini ve anlayışla da karşılamadığını bildirdi.
Federal Meclis'te Almanya-Ukrayna Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı görevini üstlenen Wellmann, AB'nin Ukrayna'nın doğusundaki gelişmelerden dolayı Rusya'ya getirdiği yaptırımlara karşı Rus tarafının da bir liste oluşturduğunu tahmin ettiğini kaydetti.
Wellmann, böyle bir listenin varlığının kamuoyu tarafından bilinmediğini ve ülkeye girişte bunun öğrenildiğini tahmin ettiğini belirterek bunun kişisel bir konu olmadığını düşündüğünü ifade etti.
Öte yandan Almanya'nın Moskova Büyükelçisi Rüdiger Freiherr von Fritsch'in Rusya Dışişleri Bakanlığına giderek durumu protesto ettiği bildirildi.
Almanya Dışişleri Bakanlığından da, "Bu olay anlaşılamaz ve kabul edilemez" açıklamasında bulunuldu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...