BBC yanlışlıkla İngiltere Kraliçesi Elizabeth'i öldürdü!

BBC yanlışlıkla İngiltere Kraliçesi Elizabeth'i öldürdü!

DÜNYA Haberleri

BBC'de çalışan bir muhabirin, sosyal medya hesabından İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in (89) hayatını kaybettiğini yazması paniğe yol açtı.

BBC muhabiri Ahmen Khawaja Twitter hesabından attığı "son dakika" mesajında, Kraliçe'nin öldüğünü bildirdi. Khawaja, bir sonraki mesajında ise Kraliçe'nin hastaneye kaldırıldığını ve kısa bir süre içerisinde konuya ilişkin açıklama yapılacağını yazdı. Daha sonra "yanlış alarm" verdiğini bildiren Khawaja mesajlarını sildi. Ancak atılan ilk tweet hızlı bir şekilde yayıldı ve bazı uluslararası basın kuruluşları da bu bilgiyi sosyal medyadan paylaştı. BBC'den yapılan açıklamada, "Ölüm ilanıyla ilgili yürütülen teknik bir provada, bir BBC muhabirinin Twitter hesabından mesajlar yanlışlıkla gönderilmiştir. Özür dileriz" denildi. Kraliçe'nin resmi konutu olan Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada ise Kraliçe'nin herhangi bir rahatsızlığı bulunmadığı belirtilerek, "Rutin sağlık kontrolü kapsamında kısa bir süreliğine hastaneye gitti ve kontrollerin ardından hastaneden ayrıldı" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...