Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiltere, Irak'a 125 askeri personel daha gönderiyor

/ Kaynak: AA
İngiltere, Irak'a 125 askeri personel daha gönderiyor

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere, DAEŞ'le mücadelede Irak güvenlik güçlerine eğitim vermek için bu ülkeye 125 askeri personel daha göndereceğini açıkladı.

İngiltere Başbakanı David Cameron, G7 Zirvesi için bulunduğu Almanya'da yaptığı açıklamada, Irak'taki hava saldırılarını gerçekleştiren ikinci büyük ülke olduklarını, Suriyeli muhaliflere de destek sağladıklarını belirterek "Irak ordusunu patlayıcılarla mücadele konusunda eğitmek için 125 askeri personel daha göndereceğiz" diye konuştu. Cameron, askeri personelin ne zaman gönderileceğine ilişkin bilgi vermedi.
David Cameron'ın bugün konuyu Iraklı mevkidaşı Haydar el-İbadi ile görüşmesi bekleniyor.
Irak Başbakanı İbadi'nin yardım talebi üzerine, Erbil ve etrafında destek sağlayan İngiltere'nin ülke geneline yayılması ve yol kenarlarına yerleştirilen bombalar ile bubi tuzaklarının tespiti gibi konularda Iraklı askerlere eğitim vermesi bekleniyor.
İngiliz askerlerinin gönderilmesiyle İngiltere'nin Irak'taki askeri varlığı yaklaşık 300'e ulaşmış olacak.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...