Almanya, kahraman Türk kızı Tuğçe'ye liyakat nişanını çok gördü

/ Kaynak: AA
Almanya, kahraman Türk kızı Tuğçe'ye liyakat nişanını çok gördü

DÜNYA Haberleri  / AA

Tuğçe Albayrak'a Almanya Liyakat Nişanı verilmesi için başlatılan kampanya sonuç vermedi.

Almanya'nın Offenbach kentinde geçen yıl Sırp ve Alman gençler arasındaki kavgayı ayırmak isterken bir kişinin saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak'a Almanya Liyakat Nişanı verilmesi için başlatılan kampanyaya Almanya Cumhurbaşkanlığı'ndan olumsuz yanıt geldi.
Almanya Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Albayrak'a Almanya Liyakat Nişanı verilmeyeceği bildirildi.
Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un Albayrak'ın hayatını kaybetmesinden etkilendiği ifade edilen açıklamada, ancak konunun ayrıntılı bir şekilde araştırılması ve tüm koşulların değerlendirilmesi sonucunda ödüllendirme için yeteri ölçüde ön koşulların yerine getirilmediği kaydedildi.
5 Kasım 2014'te arkadaşlarıyla yemek yediği restoranın tuvaletinde üç Sırp genç tarafından taciz edilen iki Alman genç kıza yardım eden Tuğçe Albayrak, ardından restorandan çıkarken bir Sırp genç tarafından darp edilmiş, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldıktan sonra 28 Kasım 2014'de hayatını kaybetmişti.
Albayrak'a gösterdiği medeni cesaretten dolayı Almanya Liyakat Nişanı verilmesi için internet üzerinden başlatılan imza kampanyasına çok sayıda kişi katılmıştı.
Almanya Cumhurbaşkanı Gauck olayın ardından Albayrak ailesine gönderdiği taziye mesajında, gösterdiği cesaretten dolayı Tuğçe'ye müteşekkir olduğunu ve tüm Almanya'nın 22 yaşındaki genç kızın ailesinin acılarını paylaştığını kaydetmiş, Albayrak'a Almanya Liyakat Nişanı verilmesi talebinin incelemeye alındığını bildirmişti.
Darmstadt eyalet mahkemesi de dün Tuğçe Albayrak'ın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan Sırp kökenli Sanel M. adlı kişiye üç yıl hapis cezası vermişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...