Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kolombiya'da askeri helikopter mayın tarlasına indi: 4 asker öldü, 6'sı yaralandı

/ Kaynak: AA
Kolombiya'da askeri helikopter mayın tarlasına indi: 4 asker öldü, 6'sı yaralandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kolombiya'da askerleri taşıyan bir helikopterin mayın tarlasına inmesi sonucu 4 asker hayatını kaybetti, 6'sı da yaralandı.

Kolombiya ordusundan yapılan açıklamada, ülkenin kuzeydoğusunda meydana gelen olayda, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) isyancılarının mayın yerleştirdiği bir araziye iniş yapan Black Hawk tipi helikopterde 4 askerin öldüğü, 6 askerin yaralandığı bildirildi.
Açıklamada, olayın, FARC'ın tahrip ettiği bir petrol boru hattını onaran işçilere refakat edecek askerlerin Catatumbo bölgesine götürüldüğü sırada meydana geldiği belirtildi.
FARC'ın Kolombiya'da 1964'te başlattığı silahlı mücadelede 220 bin kişi yaşamını yitirdi, 5 milyon kişi de yerlerinden oldu. FARC ile hükümet arasındaki barış görüşmeleri, Kasım 2012'de Havana'da başladı. Görüşmelerin önceki turlarında isyancıların siyasete katılımı, toprak reformu ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele konularında anlaşmaya varılırken yargı süreci ve mağdurlara ödenecek tazminat konularında ise henüz ilerleme kaydedilemedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...