Kolombiya'da bombalı saldırılarla bağlantılı 15 kişi yakalandı

/ Kaynak: AA
Kolombiya'da bombalı saldırılarla bağlantılı 15 kişi yakalandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da geçen hafta meydana gelen patlamalarla bağlantılı 15 kişinin yakalandığı bildirildi.

Kolombiya Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, başkentte geçen hafta meydana gelen 2 patlamayla bağlantılı terör örgütü Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) üyesi, aralarında 3 kadının da bulunduğu 15 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.
Zanlıların geçen yıl haziranda başlatılan teknik takibi sonucunda gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, şüpheli kişilerin geçen hafta Bogota'da düzenlenen saldırılarının yanı sıra başkentte 12 bombalı eyleme daha karıştığı kaydedildi.
Bogota'nın banka ve finans kuruluşlarının yoğun bulunduğu Puente Aranda bölgesinde 3 Temmuz'da düzenlenen 2 bombalı saldırıda 8 kişi yaralanmıştı.
Başkanlık konutu Narino Sarayı'nda yapılan güvenlik konseyi toplantısının ardından gazetecilere açıklama yapan Devlet Başkanı Juan Manuel Santos Calderon, Bogota'da düzenlenen bombalı saldırılar gibi geçen yıl haziran ile temmuz arasında ELN'nin benzer 10 eylem gerçekleştirdiğini hatırlatarak, "Şu ana kadar herşey eylemlerin sorumlusunun ELN olduğuna işaret ediyor" demişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...