Tataristan'da bayram

/ Kaynak: AA
Tataristan'da bayram

DÜNYA Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Minnihanov ve Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu Dilmaç, bayram namazını başkent Kazan'daki tarihi Kul Şerif Camisi'nde kıldı.

Tataristan Cumhuriyeti'nde yaşayan Müslümanlar da Türkiye'de olduğu gibi, Ramazan Bayramı kutlamalarına bugün başladı. Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ve Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç, bayram namazını başkent Kazan'daki tarihi Kul Şerif Camisi'nde kıldı.
Ülkenin merkez camisi sayılan Kul Şerif Camisi'nde bayram namazı için toplanan Tatar Türkleri camiye sığmadı. Binlerce Müslüman cami kenarında saf tutarak dini ibadetlerini yerine getirdi.
Tataristan Müftüsü Kamil Samigullin'in kıldırdığı bayram namazından sonra Müslümanlar birbirlerine sarılarak bayramlaştı.
Başkonsolos Dilmaç AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tataristan'da bu sene orucun 20 saate yakın sürdüğünü, son zamanlarda Türkiye'de olduğu gibi iftar çadırlarının yaygınlaştığını söyledi. Kazan Arena Stadı'nda yapılan 5 bin kişilik üçüncü cumhuriyet iftarından etkilendiğini ve balkonsolosluk olarak kendilerinin de Kazan'ın Yardım Camisi'nde kurulan bin kişilik iftar çadırında iftar düzenlediklerini anlattı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...