Katil Esad'dan İran ve Hizbullah'a teşekkür

Katil Esad'dan İran ve Hizbullah'a teşekkür

DÜNYA Haberleri

IŞİD'in ortaya çıkmasıyla birlikte muhalifleri 'terörle mücadele' bahanesiyle püskürtmeye çalışan katil Esad, İran ve Hizbullah'a teşekkür etti.

Suriye'de IŞİD'in sahne çıkmasıyla birlikte masum sivillere yönelik işlediği katliamları "terörle mücadele" bahanesiyle yasallaştırmaya çalışan Devlet Başkanı Beşşar Esed, dışarıdan gelen askeri desteğe rağmen kan kaybetmeye devam ediyor. Ülkedeki sendika başkanları ve üyeleriyle Şam'da düzenlenen toplantıda konuşan Esed, iç savaşta "ülkenin kaderini belirleyen" bir dönem içerisinde olduklarını ve bu süreçte ordunun asker sıkıntısı çektiğini itiraf etti.
Konuşması devlet televizyonundan da yayımlanan Esed, ordunun daha önemli noktaları savunabilmek için bazı bölgeleri terk etmek zorunda kaldığını savundu.
KAÇAKLARI GERİ ÇAĞIRDI
"Ordu sahanın her yerinde olamaz" diyen Esed, savaşın büyüklüğü yüzünden ordunun 'yorgunluk yaşadığını ve asker sıkıntısı çektiğini, buna karşılık bir çöküşten bahsetmenin mümkün olmadığını' ileri sürdü. Önceki gün çıkardığı "asker kaçaklarına genel af öngören kararnameyi" de hatırlatan Esed, söz konusu kararnamenin askerlik hizmetini yerine getirmek isteyenlerin talebi doğrultusunda alındığını öne sürdü.
DESTEKÇİLERE TEŞEKKÜR
Öte yandan etkileri sınırlı olacak olsa bile her türlü siyasi diyalog girişimine destek vereceğini ancak "terörle savaş" üzerine kurulmayan siyasi çözüm arayışlarının "boş" ve "anlamsız" olacağını iddia eden Esed, "Ülkenin kaderini belirleyen bir dönemden geçiyoruz, bu savaşta uzlaşma ile varılacak bir çözüm yok" dedi. Verdikleri destek ile savaşın seyrini kendi lehine çeviren İran ile Hizbullah'a da teşekkür etmeyi ihmal etmeyen Esed, "Kardeş ülke İran, bize askeri alandaki tecrübelerini sundu. Lübnan'daki direnişçi kardeşlerimiz (Hizbullah) de bizimle birlikte savaştı" ifadelerini kullandı. Suriye Devlet Başkanı Esed ayrıca, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Suriye karşıtı tasarıları veto kartıyla engelleyen Rusya ve Çin'in de "Suriye için emniyet supabı" olduğunu söyledi.
VARİL BOMBASI BİN ÇOCUĞUN HAYATINI KARARTTI nbsp;
Suriye'de rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırılarında varil bombası kabusu yaşanıyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi raporlarına göre, iç savaşın başladığı Mart 2011'den bu yana varil bombalarıyla gerçekleştirilen saldırılarda hayatını kaybeden çocukların sayısı bini aştı. Bir seferde çok büyük kayıplara yol açtığı için rejim tarafından savaş silahı olarak kullanılan ve içlerine yüksek patlayıcılar yerleştirilen varil bombaları, helikopterlerle atıldığı yerleşim yerlerinde büyük yıkıma yol açıyor.
KAYNAK: YENİ ŞAFAK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...