Pakistan'da patlama: 82 ölü

/ Kaynak: AA
Pakistan'da patlama: 82 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan'ın başkenti Ketta'da meydana gelen patlamalarda 82 kişi öldü, 125 kişi yaralandı.

nbsp;
Güvenlik yetkilileri, kentin havaalanı yolu üzerinde iki ayrı patlamada ve bir kafeteryada meydana gelen patlamalarda 82 kişinin öldüğünü, 125 kişinin yaralandığını belirtti. Yetkililer, hayatını kaybedenler arasında patlama bölgesine gelen polis ve gazetecilerin de bulunduğunu söyledi. Kentteki bütün hastahanelerde acil durum ilan edildiği ve ambulansların sürekli hastahanelere yaralı taşıdığı belirtildi. Hastahanelerde tedavi altında olanlar arasında çok sayıda ağır yaralı bulunması nedeniyle ölü sayısının daha da artmasından endişe ediliyor. Patlamaların gerçekleştiği bölgelerde onlarca bina ve yüzlerce araçta ağır hasar oluştu. Ketta'da akşam saatlerinde sınır güvenliğinden sorumlu askerlerin hedef alındığı bombalı saldırıda 12 kişi ölmüştü. Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Öte yandan, bugün Svat bölgesinde bir dini grubun toplantısında meydana gelen patlamanın bir intihar eylemcisi tarafından gerçekleştirildiği kesinleşti. Saldırıda 22 kişi ölmüş, 65 kişi yaralanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...