Taiz'deki çatışmalarda 32 kişi hayatını kaybetti

/ Kaynak: AA
Taiz'deki çatışmalarda 32 kişi hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Taiz'de Husiler ile hükümet yanlısı güçler arasındaki çatışmalarda 32 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Yemen'in güneyindeki Taiz kentinde Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) ile hükümet yanlısı birlikler ve koalisyon güçleri arasında meydana gelen çatışmalarda aralarında sivillerin de olduğu 39 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.
Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye bağlı Halk Direniş Güçleri'nden (HDG) yapılan yazılı açıklamada, Taiz kentinin çeşitli bölgelerinde meydana gelen çatışmalarda, 25 Husi militanı ile HDG mensubu 7 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.
Taiz'in el-Kemeb, Su'bat ile özel güvenlik güçlerine ait karargahların yer aldığı bölgenin yakınlarında çıkan çatışmalarda Husilerden 16, HDG'den ise 23 kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada, koalisyon güçlerine ait savaş gemilerinin Taiz'in batısındaki Muha kentinde Husileri hedef aldığı, limana doğru ilerlediği aktarıldı.
Öte yandan, Husilerin, Taiz kentinin Zeyd el-Mevşeki, el-Kırşi, Usayfıri ve Vadi el-Kadi mahallelerine havan topu ve Katyuşa füzeleriyle saldırısı sonucu aralarında kadın ve çocukların da olduğu 7 sivilin öldüğü, 36 sivilin yaralandığı belirtildi.
Aden ile Sana arasında yer alan stratejik öneme sahip Taiz kentinde, yaklaşık 6 aydır Husiler ile hükümet güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye bağlı Halk Direnişi Güçleri'nin birkaç ay önce büyük kısmında kontrolü sağladığı kentin giriş kısımlarının ise Husilerin denetimi altında olduğu ifade ediliyor.
Birleşmiş Milletler ve Kızılhaç gibi uluslararası kurumlar Husileri, Taiz'e gıda ve ilaç girişini engellemek ve bölgeyi abluka altına almakla suçluyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...