BM'den Yemen'deki taraflara çağrı

/ Kaynak: AA
BM'den Yemen'deki taraflara çağrı

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler'in (BM) Yemen ofisi, ülkedeki taraflara ön şartsız müzakere masasına oturmaları çağrısı yaptı.

BM'nin Yemen ofisinden yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki taraflara ön şartsız olarak ve iyi niyetle müzakere masasına oturmaları çağrısında bulunularak, güven inşa etmede kullanmaya elverişli standartların uygulanmasının, siyasete dönmeyi kolaylaştırmada esas olacağı kaydedildi.
Açıklamada, trajik insani durumu düzeltmek, kalıcı ateşkesi sağlamak ve terör grupları ile sürekli mücadele için bunun tek yol olduğu belirtildi.
Açıklamada, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Yemen ile ilgili barış görüşmelerinin yeniden başlatılması çağrısının, uluslararası toplumun ülkedeki krizi barışçıl yollarla çözmeye istekli olduğunu gösterdiği ifade edildi.
Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled eş-Şeyh Ahmed, cuma günü BM Güvenlik Konseyi'ne sunduğu raporda, Yemen'de hükümet ile Ensarullah Hareketi (Husiler) arasında ay sonunda başlaması planlanan barış görüşmelerinin Husiler ve hükümet arasındaki tutumun farklılaşması nedeniyle askıya alındığını belirtmişti.
Siyasi kaynaklar da tarafların ek ön şartlar koşmasının görüşmelerin durmasına neden olduğunu kaydetmişti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...