Kolombiya'da güvenlik güçlerine pusu: 12 ölü

/ Kaynak: AA
Kolombiya'da güvenlik güçlerine pusu: 12 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

ELN militanlarının kurduğu pusuda güvenlik gücü mensubu 12 kişi öldü.

Kolombiya'da Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) militanlarının seçim görevlilerini pusuya düşürmesi sonucu güvenlik gücü mensubu 12 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Savunma Bakanı Luis Carlos Villegas, güvenlik güçlerinin, pazar günü yapılan yerel seçimin oy pusulalarını And Dağları'ndaki U'wa bölgesinden başkent Bogota'ya taşıyan gruba eşlik ettiğini belirtti.
Villegas, militanların saldırısında bir polis ve 11 askerin öldüğünü, üç askerin yaralandığını ifade ederek aralarında rehber ve iki seçim görevlisinin bulunduğu altı kişinin kayıp olduğunu açıkladı.
Savunma Bakanı Villegas, üst düzey askeri yetkililerin, kayıp kişilerin bulunması ve saldırganların yakalanması amacıyla başlatılan çalışmaların koordinasyonu için bölgeye sevk edildiğini bildirdi. Villegas, olayın nasıl geliştiğine ve militanların kayıp verip vermediğine ilişkin açıklama yapmadı.
Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini sunan Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, ülkede 2011 yılındakiyle kıyaslandığında bu seçimde şiddet olaylarının yüzde 60 azaldığını vurgulayarak seçim güvenliğine gölge düşüren saldırı nedeniyle bir süre önce hükümetle barış görüşmelerine yeşil ışık yakan ELN örgütünü eleştirdi.
Ordunun, ELN'ye karşı saldırılarını iki katına çıkarması emrini verdiğini belirten Santos, "Bu saldırı, ELN'nin zamanın savaş değil barış zamanı olduğunu anlayamadığının göstergesi. ELN, bu tarz eylemlerle siyasi alan kazanacağını veya muhtemel görüşmelerden önce konumunu güçlendireceğini düşünüyorsa tamamen yanılıyor" dedi.
Uyuşturucu ve silah kaçakçılığı yapılan bölgede faaliyet gösteren ELN, 1964'te kuruldu. Yaklaşık 2 bin silahlı üyesi olduğu tahmin edilen örgüt, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) tarafından hükümetle Kasım 2012'de başlatılan ve zaman zaman kesintiye uğrayan barış görüşmelerine davet edilmişti ancak görüşmelere dahil olmamıştı. Barış görüşmeleriyle ülkede 50 yıldır süren şiddet olaylarının sona erdirilmesi hedefleniyor.
İnsan Hakları İzleme Örgütü, Kolombiya'daki silahlı çatışmalarda 1985'ten bu yana yaklaşık 220 bin kişinin öldüğünü, 5 milyondan fazla kişinin yerlerinden olduğunu açıklamıştı.




DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...