Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Yemen'deki can kayıplarının çoğuna koalisyon güçleri sebep oldu'

/ Kaynak: AA
'Yemen'deki can kayıplarının çoğuna koalisyon güçleri sebep oldu'

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Sözcüsü Colville, 'Yemen'deki çatışmalarda hayatını kaybeden 7 bin 888 kişinin üçte ikisi koalisyon güçlerinin hava saldırıları sonucu öldü' dedi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville, "Yemen'deki çatışmalarda hayatını kaybeden 7 bin 888 kişinin üçte ikisi koalisyon güçlerinin hava saldırıları sonucu öldü" dedi.
BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Colville, 26 Mart'tan bu yana yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden sivillerin sayısının 2 bin 615'e ulaştığını ifade etti. 
Colville, çatışmalarda şimdiye kadar hayatını kaybeden 7 bin 888 kişinin üçte birinin Husilerin saldırıları ve üçte ikisinin de koalisyon güçlerinin hava saldırıları sonucu öldüğünü söyledi.
Ülke içinde yerinden edilme 4 kat arttı
BM Mülteciler Yüksek Komiserliği  Sözcüsü Adrian Edwards ise ülke içinde yerinden edilenlerin sayısının mayıs ayından bu yana 4 kat artarak, 2,3 milyona ulaştığını dile getirdi. 
Yemen'de hükümet ile Ensarullah Hareketi (Husiler) arasında ay sonunda Cenevre'de başlaması planlanan barış müzakerelerinin görüş ayrılıkları nedeniyle askıya alındığı açıklanmıştı. 
Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri mart ayında, yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı. 




DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...