Koalisyon güçleri Yemen'de MSF hastanesini vuruldu

/ Kaynak: AA
Koalisyon güçleri Yemen'de MSF hastanesini vuruldu

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Genel Sekreteri Ban, koalisyon güçlerinin Yemen'de hastaneyi vurmasını kınadı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırısında hastaneyi vurmasını kınayarak olaya ilişkin soruşturma açılmasını istedi.
Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, koalisyon güçleri tarafından vurulan hastanenin Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF) tarafından idare edildiği, UNICEF ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından desteklendiği bildirildi.
"Genel Sekreter Ban, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerince gerçekleştirilen ve Hayadeen hastanesini kullanılamaz hale getiren saldırıyı kınar" ifadesine yer verilen açıklamada, saldırı nedeniyle çok sayıda yaralı olduğu da kaydedildi.
Hastaneler ve sağlık personellerinin uluslararası insancıl hukuk altında korunduğu vurgulanan açıklamada, Ban Ki-mun'un tüm taraflara uluslararası hukuka uyma ve siviller ile sivillerin bulunduğu bölgelere saldırmama çağrısı yaptığı belirtildi.
Açıklamada Genel Sekreter'in olaya ilişkin hızlı ve yansız soruşturma istediği ayrıca Yemen'deki tüm taraflardan operasyonlara son vermelerini talep ettiği de vurgulandı.
- Yemen'de vurulan 39. sağlık kuruluşu
Öte yandan UNICEF'ten yapılan açıklamada da son olayla birlikte Yemen'de mart ayından bu yana 39. sağlık kuruluşunun vurulduğu bildirildi.
Yakıt, elektrik, ilaç ve su sıkıntılarının diğer sağlık kuruluşlarını da kapanmanın eşiğine getirdiği vurgulanan açıklamada, "Yemen'de bomba ve kurşunlarla ölenlerden daha fazla çocuk, ilaç ve sağlık imkanı mahrumiyetinden ölüyor. Ülke genelinde 10 milyon çocuğun insani yardıma ihtiyacı var. Tüm taraflara bir kez daha insancıl hukuka uymaları ve bu trajediye son vermeleri çağrısı yapıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...