Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BBC'ye Filistin'le ilgili yanlı yayın eleştirisi

/ Kaynak: AA
BBC'ye Filistin'le ilgili yanlı yayın eleştirisi

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiliz yayın kurumu BBC, İsrail'in Filistinlilere yönelik son haftalarda artan saldırılarını yayınlarına yeteri kadar taşımadığı için eleştiriliyor.

Filistin'i destekleyen kampanyalar yürüten "El Aksa'nın Dostları" adlı sivil toplum kuruluşu tarafından sosyal medya üzerinden başlatılan kampanya ile BBC'ye, "Filistin'deki haksızlık ve zulme neden göz yumuyorsunuz?", "Neden İsrail işgaline ilişkin haberler yapılmıyor?", "Neden sadece İsrail tarafının görüşleri yansıtılıyor?", "BBC, geçen ay kaç Filistinlinin öldüğünü biliyor mu?", "Sadece bu ay İsrail güçlerinin saldırıları sonucu 57 Filistinli öldü ve 2 binden fazlası yaralandı. Niye bunu haber yapmıyorsunuz?" gibi sorular yönetildi. 
El Aksa'nın Dostları kuruluşunun Sözcüsü Shamiul Joarder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, #BBsee etiketiyle Twitter'da başlattıkları kampanyanın amacının BBC'ye gerçekleri yansıtması için baskı yapmak olduğunu kaydetti.
İngiltere'de vergi mükelleflerinin parasıyla yayınlarını sürdüren BBC'nin gerçekleri yansıtmadığını söyleyen Joarder, "İsraillilerin yaralanması haber olurken, Filistinlilerin ölmesi haber olmuyor" dedi.
Joarder, sosyal medyada kampanyalarına desteğin büyük olduğunu, bunun da BBC'nin yayınlarıyla ilgili hayal kırıklığını ortaya koyduğunu belirtti. El Aksa'nın Dostları Sözcüsü Joarder, BBC'ye yönelik baskılarının süreceğini ve gerekirse kurumun önünde protesto gösterisi yapacaklarını vurguladı.  
Kampanyaya çok sayıda kişi ve Müslüman Halkla İlişkiler Komitesi gibi kuruluşlar da destek verdi. 

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...