Leonardo Di Carpio COP21'e katılacak

/ Kaynak: AA
Leonardo Di Carpio COP21'e katılacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Ünlü oyuncu Leonardo Di Caprio, Paris'te düzenlenecek iklim konferansına katılacak.

International Action Day organizasyonu, ABD'li oyuncu Di Caprio'nun aralık ayında Paris'te düzenlenecek İklim Konferansı COP21'e katılacağını duyurdu. Di Caprio, konferans kapsamında 5 Aralık'ta yapılacak ve birçok ünlü ismin katılacağı "International Action Day" isimli etkinlikte konuşacak. Çevre ve iklim değişikliği konusundaki faaliyetleriyle bilinen ünlü oyuncu, daha önce de BM Genel Kurulu'nda iklimle ilgili bir konuşma yapmıştı.
Günübirlik etkinliğe Apple'ın üst yöneticisi Tim Cook ve ABD Eski Başkan Yardımcısı Al Gore da katılacak.

- COP21 nedir?

Başkent Paris'te, aralıkta 190'dan fazla ülkenin temsilcileri küresel sera gazı emisyonlarının azaltılması ve iklim değişikliğinin önüne geçmek amacıyla küresel bir zirvede bir araya gelecek.
Halihazırda imzalanan sera gazı emisyonlarına ilişkin anlaşmaların 2020'de sona erecek olması dolayısıyla Paris'te en az 10 yıl geçerli olacak yeni taahhütlere imza atılması bekleniyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...