Ukrayna'nın doğusunda rehine değişimi yapıldı

/ Kaynak: AA
Ukrayna'nın doğusunda rehine değişimi yapıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Ayrılıkçılarla hükümete bağlı güçler arasında gerçekleşen rehine değişimiyle 9 Ukrayna askeri ve Rusya yanlısı 11 ayrılıkçı serbest kaldı.

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçılarla hükümete bağlı güçler arasında rehine değişimi gerçekleştirildi.


Uluslararası Kızılhaç Komitesi görevlilerinin gözetiminde Lugansk'ın Sçastye kasabası yakınında yapılan rehine değişimiyle 9 Ukrayna askeriyle Rusya yanlısı 11 ayrılıkçı serbest kaldı.


Kasaba yakınından geçen ve çatışan tarafları birbirinden ayıran bir köprü üstünde yapılan değişim sırasında tarafların rehineleri aynı anda salıvermeleri ve serbest kalan rehinelerin köprü üzerinden aynı anda geçmeleri dikkati çekti.


Bu arada, ülkenin doğusundaki krizin çözümü için kurulan Minsk Temas Grubu bünyesinde oluşturulan İnsani Alt Komite'de Ukrayna'yı temsil eden İrina Geraşenko, bir sosyal paylaşım sitesinde yaptığı açıklamada, hala 139 Ukraynalının ayrılıkçıların elinde rehin tutulduğunu, 788 Ukraynalıdan da haber alınamadığını belirtti. 


Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılar ve Ukrayna hükümetine bağlı güçler arasında 2014 yılında patlak veren iç savaşta 8 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...