Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiltere'nin Sisi daveti tepki çekiyor

/ Kaynak: AA
İngiltere'nin Sisi daveti tepki çekiyor

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere Başbakanı Cameron'un daveti nedeniyle gelecek hafta Londra ziyaretine hazırlanan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'ye aydınların tepkisi sürüyor.

İngiltere Başbakanı David Cameron'un daveti nedeniyle gelecek hafta Londra ziyaretine hazırlanan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye aydınların tepkisi sürüyor.


Önceki gün 55 politikacı , akademisyen ve aktivist, İngiltere Başbakanı David Cameron'a, Sisi'ye yaptığı resmi daveti geri çekmesi için perşembe günü açık mektup göndermişti.


The Guardian gazetesinde yayımlanan mektupta imzası bulunanlardan Georgetown Üniversitesi'nden Prof. Dr. John Esposito, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu ziyaret gerçekleşirse, Başbakan Cameron ve İngiltere, iktidara askeri darbeyle gelmiş bir yöneticinin meşruiyetini kabul etmiş olacak" uyarısında bulundu. 


"Halkını susturan vahşi bir diktatör"
Mektupta imzası bulunan sivil toplum temsilcilerinden Britanya Müslümanlar Derneği Başkanı Dr. Ömer El-Hamdoon, "Sisi'nin iktidarı onun katliamlarla, toplu tutuklamalarla, komik mahkeme kararlarıyla ve infazlarla halkını susturan vahşi bir diktatör olduğunu gösterdi. Hükümetin tiranlara İngiltere'de hüsnü kabul göstermesi üzücü" değerlendirmesini yaptı.


"Demokrasinin yüzüne atılmış bir tokat"
Londra merkezli düşünce kuruluşu Cordoba Vakfı'nın Başkanı Dr. Enes El-Tikriti de Cameron'u uyaran mektuba imza atan isimlerden.  İngiliz hükümetinin Sisi'yi davetini "demokrasinin yüzüne atılmış bir tokat" diye niteleyen El-Tikriti, "Bu ziyaret İngiltere'ye ve İngiliz halkına yakışmıyor. Bu, hükümetin sicilinde bir leke olarak kalacak" ifadesini kullandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...