'Bayırbucak Türkmenlerine acil kış yardımı gerekiyor'

/ Kaynak: AA
'Bayırbucak Türkmenlerine acil kış yardımı gerekiyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye Türkleri Derneği Yardım Dağıtım Sorumlusu Kömürcü, Bayırbucak Türkmenlerine acilen yardım malzemesi gerektiğini belirtti.

Suriye Türkleri Derneği Yardım Dağıtım Sorumlusu Muhammed Kömürcü, Bayırbucak Türkmenlerine acilen yardım malzemesi gerektiğini belirterek, "Kışın gelmesiyle yaşam şartları daha da zorlaştı. Acilen çadır, yatak, battaniye, gıda ve ilaç ihtiyacı var" dedi. 
Kömürcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların soğuduğunu, Bayırbucak Türkmen bölgesinde çok sayıda kişinin derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.
Rusya'nın hava saldırıları nedeniyle çok sayıda kişinin de bölgeye göç ettiğini dile getiren Kömürcü, şunları kaydetti:
"Şu an bölgede 3 bine yakın kişi, kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda kalıyor. Bazılarının da çadırları çok eski olduğundan, bu kışı o çadırlarda geçiremeyecekler. Kışın gelmesiyle yaşam şartları daha da zorlaştı. Acilen çadır, yatak, battaniye, gıda ve ilaç ihtiyacı var. İnsanlar, şu an çok zor durumda. Bayırbucak Türkmenlerine acil kış yardımı gerekiyor."
Türkiye'nin her zaman yanlarında olduğuna işaret eden Kömürcü, tüm hayırseverlerden yardım beklediklerini sözlerine ekledi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...