Saakaşvili, Gürcistan vatandaşlığından çıkarılacak

/ Kaynak: AA
Saakaşvili, Gürcistan vatandaşlığından çıkarılacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Gürcistan Adalet Bakanlığı, eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin vatandaşlıktan çıkarılması için harekete geçti.

Gürcistan Adalet Bakanı Tea Tsulukiani, anayasaya göre Ukrayna'nın Odessa Valisi ve eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin, vatandaşlıktan çıkarılması için işlem başlattıklarını söyledi.
Adalet Bakanlığı'nda, konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Tsulukiani, 23 Ekim'de, Ukrayna makamlarından bekledikleri, Saakaşvili'nin Ukrayna vatandaşı olduğunu teyit eden resmi belgeyi aldıklarını söyledi.
Anayasanın 12. maddesine göre Gürcistan'da, çift vatandaşlık hakkı olmadığını belirten Tsulukiani, yasalara uygun olarak, Saakaşvili'nin vatandaşlıktan çıkarılması için gerekli işlemleri başlattıklarını kaydetti. 
Tsulukiani ayrıca, eski cumhurbaşkanına, sahip olduğu vatandaşlıklardan birini tercih etmesi için "makul" bir sürenin tanınacağını dile getirdi.
Adalet Bakanlığı, ağustosta yaptığı açıklamada Ukrayna makamlarından, Saakaşvili'nin vatandaşlığa geçip geçmediğini teyit etmesini istediklerini, gelecek haber doğrultusunda da eski cumhurbaşkanının vatandaşlıktan çıkarılması için işlem başlatacaklarını duyurmuştu.
Gürcistan'da 2013'te yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ülkesini terk eden ve hakkındaki tutuklama kararı nedeniyle dönemeyen Saakaşvili, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko tarafından vatandaşlık verilerek Odessa Valisi olarak atanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...