Rus yolcu uçağının enkazında 129 cesede ulaşıldı

Rus yolcu uçağının enkazında 129 cesede ulaşıldı

DÜNYA Haberleri

Mısır'ın Sina Yarımadası'nda düşen Rus hava yolu şirketi Kolavia'ya ait Airbus-320 tipi yolcu uçağının enkazında 129 kişinin cesedine ulaşıldı.

Mısır Başbakanı Şerif İsmail, başkent Kahire'de düzenlediği basın toplantısında, "217 yolcu ve 7 mürettabatın bulunduğu uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerden 129'unun cesedine ulaşıldı ve cesetler başkentteki Zeynhom Morgu'na nakledildi" dedi.
İsmail, arama çalışmalarının devam ettiğini belirtirken kazadan kurtulanların olmasının uzak bir ihtimal olduğu üzerinde durdu. Uçağın kara kutusuna ulaştıklarını söyleyen İsmail, uçağın teknik olmayan bir sebepten ötürü düştüğünü gösteren bir delilin bulunmadığını ifade etti.

Rusya Havacılık Ajansı, Şarm Eş Şeyh'ten kalkan Rus hava yolu şirketi Kolavia'ya ait Airbus-320 tipi yolcu uçağıyla irtibatın, Sina Yarımadası yakınlarında kesildiğini açıklamıştı.

Açıklamada, Şarm Eş Şeyh-St. Petersburg uçuşunu gerçekleştiren uçağın, kalkıştan 23 dakika sonra radar bağlantısının kesildiği belirtilmiş, uçakta çoğunluğunu Rus turistlerin oluşturduğu en az 217 yolcunun bulunduğu kaydedilmişti.

Mısır'da terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran Sina Vilayeti ismini Sina Vilayeti olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis" de uçağın kendileri tarafından düşürüldüğünü iddia etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...