Azerbaycan sandık başında

/ Kaynak: AA
Azerbaycan sandık başında

DÜNYA Haberleri  / AA

Azerbaycan'da Milli Meclis üyelerini belirlemek için 5. kez seçim yapılıyor. Ülkede 125 sandalye için 767 aday yarışıyor.

Azerbaycan'da, milletvekili seçimi için oy kullanma işlemi başladı. Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından bağımsızlığını elde eden Azerbaycanlılar, Milli Meclis üyelerini belirlemek için 5. kez sandık başına gidiyor. 
Azerbaycan Merkezi Seçim Komitesi'nden (MSK) yapılan açıklamada, seçimlerin 08.00 itibarıyla resmen başladığı belirtildi.
Yaklaşık 5 milyon 200 bin kayıtlı seçmenin bulunduğu ülkede, 125 sandalyelik meclis için 767 aday yarışıyor. 
MSK'tan yapılan açıklamada oy verme işleminin yerel saatle 19.00'a kadar devam edeceği, resmi olmayan ilk sonuçların ise bugün akşam saatlerinde açıklanacağı bildirildi.
- Aliyev oyunu kullandı
Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de seçimin ilk saatlerinde eşi Mihriban Aliyeva ile birlikte Bakü merkezdeki 6 numaralı okulda kurulan sandıkta oyunu kullandı. 

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...