St. Petersburg'da iki gün yas ilan edildi

/ Kaynak: AA
St. Petersburg'da iki gün yas ilan edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya'nın St. Petersburg şehrinde, 224 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazası nedeniyle 2 ve 3 Kasım günleri yas ilan edildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sina Yarımadası'nda düşen Rus yolcu uçağında 224 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle 1 Kasım'ı ulusal yas günü ilan etmişti.
Petersburg Valisi Georgiy Poltavçenko da Petersburg şehrinde 2 ve 3 Kasım'da da yas günü ilan edildiğini açıkladı. Petersburg şehrinde, uçak kazasında hayatını kaybedenler anısına bu süre zarfında anma etkinlikleri düzenleneceği belirtildi.  
Petersburglular, Pulkova Havalimanı'na giderek kazada ölenler için mum yaktı ve çiçek bıraktı. 
- Sina Vilayeti'nin uçağı düşürdüğü iddiası
Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, Mısır'da terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran, ismini "Sina Vilayeti" olarak değiştiren "Ensar Beyt el-Makdis"in uçağı düşürdüğü iddiasına itibar edilmemesini istedi. 
Sokolov, "Mısır makamlarıyla yakın temas içerisindeyiz. Şu an bu iddiaları doğrulayacak hiçbir bulgu yok" dedi. 
Ulusal Savunma Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İgor Korotçenko da uçağın füzeyle vurulma ihtimalinin bulunmadığını söyleyerek "DAEŞ'in elinde bu tür silahlar yok" dedi. 
Rus basınında yer alan haberlere göre, Mısır'da düşen Rus uçağı, ilk uçuşunu 9 Mayıs 1997'de gerçekleştirdi. Uçağın daha önce, iniş sırasında kuyruğunun yere sürtmesi neticesinde uzun süre tamirde kaldığı ifade edildi. Uçağın pilotlarının, daha önce birkaç kez motorda sorun olduğu gerekçesiyle başvuruda bulunduğu da ileri sürüldü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...