Çin'den vatandaşlarına 'tek çocuk' uyarısı

/ Kaynak: AA
Çin'den vatandaşlarına 'tek çocuk' uyarısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Çin, ülkede iki çocuğa izin veren yeni yasanın onaylanmasının beklendiği mart ayına kadar çiftlere beklemeleri uyarısında bulundu.

Şinhua ajansının haberine göre, Çin aile planlaması yetkilileri, iki çocuğa izin veren yeni yasanın, ülkenin en büyük yasama organı Ulusal Halk Kongresi'nin mart ayındaki yıllık oturumunda onaylanana kadar "tek çocuk" politikasının yürürlükte olduğunu belirtti.
Çin Ulusal Sağlık ve Aile Planlaması Komisyonu (NHFPC), yerel bir yetkilinin yeni çocuk yasasının duyurulmasıyla geçerli olduğu açıklamalarını yalanlayarak yeni yasanın onaylanmadan keyfi olarak uygulamaya konulması konusunda eyaletlerdeki yetkilileri uyardı.
Ülkenin 2016-2020 dönemi sosyal ve ekonomik reformlarının belirlenmesi için yapılan geçen haftaki toplantıların son gününde Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi, ülkede "tek çocuk" politikasının kaldırıldığını açıklamıştı.
Aile Planlaması Komisyonu, vazgeçilen tek çocuk politikasıyla ülke nüfusunun 2030'da 1,45 milyara ulaşacağını ve her yıl ortalama 20 milyon doğumun beklendiğini kaydetti.
Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin'in 2014 sonunda nüfusu 1,37 milyar olarak açıklanmıştı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...