Bayırbucak Türkmenlerinden AK Parti'ye tebrik

/ Kaynak: AA
Bayırbucak Türkmenlerinden AK Parti'ye tebrik

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Vezir, 'Türkiye'nin istikrarı demek, Ortadoğu'nun istikrarı demek' dedi.

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir, "Türkiye'nin istikrarı demek, Ortadoğu'nun istikrarı demek. Ülkenin yarısının oyunu alan AK Parti'yi kutluyoruz" dedi. 
Suriye Türkleri Derneği Hatay Şubesi'nde bir araya gelen Bayırbucak Türkmenleri, dün gerçekleştirilen seçimle ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 
Bayırbucak Türkmeni olan Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmet Vezir, yaptığı açıklamada, Türkiye'deki seçimin sonucunu, kendileri gibi birçok ülkenin ve toplumun merakla beklediğini anlattı.
Vezir, "Öncelikle AK Parti'yi tebrik ediyoruz. Biz Bayırbucak Türkmenleri olarak seçimi yakından takip ettik. İnşallah muvaffak olurlar. Türkiye'nin istikrarı demek, Ortadoğu'nun istikrarı demek. Ülkenin yarısının oyunu alan AK Parti'yi kutluyoruz" ifadelerini kullandı. 
Suriye Türkmen Kitlesi Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Hoşkar da Suriye'deki  ve Türkiye'deki Bayırbucak Türkmenlerinin genelinin seçimleri yakından takip ettiğini dile getirdi. 
Seçim sonuçlarının hayırlı olması temennisinde bulunan Hoşkar, "AK Parti'yi başarılarından dolayı tebrik ederiz. Dünya İslam alemi de bu sonucu bekliyordu. Ortadoğu'ya, İslam alemine hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu. 

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...