ABD yönetiminden '1 Kasım' açıklaması

/ Kaynak: AA
ABD yönetiminden '1 Kasım' açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD yönetimi, 1 Kasım'da yapılan 26'ncı Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonrası Türkiye'ye tebriklerini iletti.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Josh Earnest, seçim sonucuna ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye'yi kutladıklarını belirtti. Earnest, seçim sonucunda kurulacak yeni hükümetle çalışmayı sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.
Basın ve ifade özgürlüğü bağlamında kaygılarını dile getirdiklerini ifade eden Earnest, bunu Türkiye ile paylaştıklarını bildirdi.
Dışişleri Bakanlığı Basın Bürosu Yöneticisi Elizabeth Trudeau, günlük basın toplantısında, "Dün yapılan seçimlere katılan Türkiye halkını tebrik ediyoruz. ABD, yeni seçilen meclis ve kurulacak hükümetle çalışmayı dört gözle bekliyor" dedi.
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) seçimlere ilişkin gelecek haftalarda rapor açıklayacağını hatırlatan Trudeau, NATO müttefiki Türkiye ile ortak siyasal konular ile güvenlik ve refahın sağlanması için yakın ilişki içinde olmaya devam edeceklerini belirtti.
Trudeau, basın özgürlüğü konusundaki endişeleri dile getirerek, Türkiye'ye, anayasasında bulunan demokratik değerlerin savunulması konusunda çağrı yaptıklarını söyledi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...