Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Lordlar Kamarası'nda Sisi'nin ziyareti tartışıldı

/ Kaynak: AA
Lordlar Kamarası'nda Sisi'nin ziyareti tartışıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin bu hafta Londra'ya yapması beklenen resmi ziyaret, İngiliz Parlamentosu'nun üst kanadı Lordlar Kamarasında tartışıldı.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin bu hafta Londra'ya yapması beklenen resmi ziyaret, İngiliz Parlamentosu'nun üst kanadı Lordlar Kamarasında tartışıldı. 
İşçi Partili Barones Helena Kennedy'nin Lordlar Kamarasının gündemine taşıdığı Sisi'nin ziyaretine ilişkin soruları, Muhafazakar Partili Lord Patrick Stopford yanıtladı. 
DAEŞ ile mücadele, Libya'ya istikrar getirme ve aşırılıkla mücadele konularında ve ulusal çıkarlar doğrultusunda Mısır'la işbirliği yapılmasının gerekliliğini vurgulayan Lord Stopford, "Cumhurbaşkanı Sisi'nin İngiltere ziyareti, bu konularda açık bir diyalog kurmak ve işbirliği için fırsat olacaktır" dedi. 
Barones Kennedy ise, Sisi'nin en az bin protestocunun ölümünden sorumlu olduğunu ve hapishanede tutulan kişilere tıbbi yardıma izin vermediğini belirterek, "Mısır, Sisi'nin zorba yönetimi nedeniyle DAEŞ'in merkezlerinden biri haline gelmiştir. Bu kişi İngiltere'ye davet edilebilecek bir kişi midir?" ifadesini kullandı. 
Lord Stopford ise, Mısır'da anayasal hakların ve ifade özgürlüğünün daha fazla korunmasını görmek istediklerini kaydederek, bu konulardaki endişelerin Sisi'nin İngiltere ziyaretinde de gündeme getirileceğini söyledi. Mısır'ın DAEŞ ile mücadele ön saflarda yer aldığını söyleyen Stopford, Mısır'ın Arap dünyasının en büyük ülkesi olduğunu ve her yıl yaklaşık 1 milyon İngiliz turistin bu ülkeyi ziyaret ettiğini ifade etti. 
- 51 parlamenterden imza
Bu arada, İngiliz hükümetinin geçen yaz Sisi'yi davet etmesinin hemen ardından parlamentoda bu ziyaretin ve Mısır'daki insan haklarının durumunun tartışılması için verilen önergeye şimdiye kadar 51 parlamenter imza koydu.
İngiltere Başbakanı David Cameron'ın lideri olduğu Muhafazakar Parti'den hiçbir milletvekilinin önergeye imza atmaması dikkati çekerken, daha çok İşçi Partisi ve İskoç Ulusal Partisi (SNP) milletvekileri önergeye destek verdi. 
Geçen hafta da 55 politikacı, akademisyen ve aktivist, İngiltere Başbakanı David Cameron'a, Sisi'ye yaptığı resmi daveti geri çekmesi için açık mektup göndermişti.
İngiliz hükümeti geçen haziran ayında, Sisi'yi resmi ziyaret için Londra'ya davet etmişti. Davetin, Mısır mahkemesinin Muhammed Mursi'yi 17 Haziran'da yeniden idama mahkum etmesinin hemen ardından gelmesi tepki çekmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...