AB Konseyi'nden Davutoğlu'na tebrik mesajı

AB Konseyi'nden Davutoğlu'na tebrik mesajı

DÜNYA Haberleri

AB Konseyi Başkanı Tusk, milletvekili genel seçimindeki başarısından dolayı Başbakan Davutoğlu'na tebrik mesajı gönderdi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu milletvekili genel seçimindeki başarısından dolayı tebrik etti.

Tusk, Davutoğlu'na gönderdiği tebrik mesajında, ''zor güvenlik şartlarına ve medya kısıtlamasına rağmen, seçimlerde halka rekabetçi ve güvenilir siyasi alternatifler sunulmasından duyduğu memnuniyeti'' dile getirdi.

Yüksek katılımın, Türk halkının ülkenin demokratik hayatına aktif katılımını gösterdiğini ifade eden Tusk, ''Size ve hükümetinize duyulan güvenin yinelenmesi temelinde; toplumda güven inşa etmek, hukuk ve temel özgürlükleri güçlendirmek ve siyasi rakiplerle yapıcı bir şekilde çalışmak için her türlü çabanın gösterileceğine güveniyorum'' dedi.

AB Konseyi Başkanı, aynı zamanda çözüm sürecinin de mümkün olan en kısa sürede devam etmesini umduğunu da belirtti.

Tusk, acil olarak nitelediği sığınmacı ve göç krizi konusundaki işbirliğinin yanı sıra üyelik süreci dahil ikili ilişkiler konusunda önemli görüşmelere devam etmek için en kısa süre içinde Başbakan Davutoğlu ile tekrar bir araya gelmeyi istediğini de vurguladı.

Mesajında AB'nin, üyelik sürecinde Türkiye'yi desteklemeye hazır olduğunu kaydeden Tusk, ''Umarım bu sorunlar konusunda Türkiye'nin yapıcı ve ileriye dönük bir şekilde AB ile çalışmak istediğine dair sizin taraftan güçlü ve görünür bir sinyal alırız'' ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...