Romanya'da yangın faciasında ölü sayısı 32'ye yükseldi

Romanya'da yangın faciasında ölü sayısı 32'ye yükseldi

DÜNYA Haberleri

Romanya'nın başkenti Bükreş'teki gece kulübünde cumartesi günü sabaha karşı çıkan yangında ölenlerin sayısı 32'ye yükseldi.

Yetkililer, yangında ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan 4 kişinin, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadığını açıkladı.
Bu arada yangından insanları kurtarmaya çalışırken yaşamını yitiren 36 yaşındaki Claudiu Petre'nin cenazesi, St. Dumitru Kilisesi'nde yüzlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, törende halk tarafından kahraman ilan edilen Petre'nin "cesareti ve fedakarlığıyla" her zaman anımsanacağını söyledi.

Yangından bir kadını kurtaran Petre, başkalarına yardımcı olabilmek için alevlerin arasına daldığında yaşamını yitirmişti.
Gece kulübünün üç sahibi gözaltına alındı.

Bükreş'teki bir binanın zemin katında bulunan Colectiv Kulübü'nde, "Goodbye to Gravity" adlı metal grubunun albüm tanıtımı sırasında yangın çıkmıştı. Yangında çoğu genç yaklaşık 180 kişi de yaralanmıştı. Yetkililer, salonda tek bir çıkış bulunması nedeniyle izleyiciler arasında izdiham çıktığını kaydetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...