ABD ve Rus uçakları Suriye semalarında 'ileşitim testi' yaptı

/ Kaynak: AA
ABD ve Rus uçakları Suriye semalarında 'ileşitim testi' yaptı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD ve Rusya'ya ait savaş uçaklarının, Suriye üzerinde ilk kez havada 'iletişim denemesi' yaptıkları bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bir Amerikan savaş uçağı ile bir Rus savaş uçağının Katar saatiyle bugün öğle saatlerinde, taraflar arasında imzalanan uçuş güvenliği anlaşması çerçevesinde planlı bir iletişim testi yaptıklarını" belirtti.

Yetkili, denemenin, iki hafta önce ABD ile Rusya arasında imzalanan ve DAEŞ karşıtı koalisyona katılan tüm ülkelerin uçaklarını da kapsayan uçuş güvenliği anlaşmasındaki protokolleri doğrulama amacı taşıdığını kaydetti.

İki ülke savaş uçaklarının denemeyi Suriye'nin güneyinde yaptığı ve testin yaklaşık 3 dakika sürdüğü ifade edildi.

Savunma Bakanlığı yetkilisi, "Bu deneme, koalisyon uçaklarının Rus uçaklarıyla Suriye'deki operasyonlar sırasında karşılaşması halinde, üzerinde anlaşılan bu iletişim yöntemlerinin işlediğinden emin olmak için alınan bir önlem" dedi.

Bir ABD savaş uçağı ile Rus savaş uçağının Suriye üzerinde geçen ay tehlikeli şekilde yakınlaştıkları bildirilmişti. Bunun ardından iki hafta önce taraflar, bu tür tehlikeli yakınlaşmaları önlemek amacıyla koalisyona katılan tüm ülkelerin uçaklarını da kapsayan anlaşmayı imzalamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...