Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Son bir ayda 123 binden fazla Suriyeli yerinden oldu

Son bir ayda 123 binden fazla Suriyeli yerinden oldu

DÜNYA Haberleri

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, çatışmalar nedeniyle Suriye'de evlerini terk etmek zorunda kalanların sayısının arttığını söyledi.

Dujarric, basın toplantısında, BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin verilerine göre Suriye'deki çatışmalar nedeniyle 5-30 Ekim arasında Halep, Hama ve İdlib'de en az 123 bin 842 kişinin yerlerinden olduğunu kaydetti.

Hama ile Halep arasındaki yolun 23 Ekim'den bu yana kapalı olduğunu ifade eden Dujarric, hükümet kontrolü altında yaşayan 700 bin kişinin, yolun kapalı olması nedeniyle risk altında kaldığını belirtti.

Dujarric, sağlık kuruluşlarına yönelik hava saldırılarının da sürdüğünü kaydederek, geçen hafta İdlib'te iki hastanenin vurulduğunun rapor edildiğini söyledi.

Yerlerinden olanlar için BM ve insani yardım kuruluşlarının faaliyetlerini artırdığını ancak yetersiz fon nedeniyle ihtiyaçların karşılanamadığını da dile getiren Dujarric, gıda, barınma, su, sağlık, hijyen ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için daha fazla destek gerektiğini bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...