Pakistanlı liderlerden Erdoğan ve Davutoğlu'na tebrik

Pakistanlı liderlerden Erdoğan ve Davutoğlu'na tebrik

DÜNYA Haberleri

Pakistan Cumhurbaşkanı Mamnun Hüseyin ve Başbakan Navaz Şerif, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi dolayısıyla Türk liderlerini tebrik etti.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Hüseyin ve Şerif'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ayrı ayrı arayarak tebrik ettiği bildirildi.


Açıklamada, "Pakistan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'nın, Türkiye'de seçim sürecinin başarıyla tamamlanması ve AK Parti'nin 1 Kasım 2015 seçimlerde elde ettiği tarihi başarı münasebetiyle tebriklerini ilettikleri" ifade edildi.

Pakistanlı liderlerin, Türkiye ile olan yakın kardeşlik ilişkilerinin, gelecek dönemde daha da güçlenmesini ve her iki ülkenin de ekonomik ve ticari ilişkilerin genişletilmesi yoluyla yeni bir yol haritası çizeceğini umdukları belirtildi.

Hüseyin, "AK Parti hükümeti, ülkeyi daha büyük ilerleme ve refah yolunda yönetmeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Şerif, stratejik ilişkileri daha ileriye götürmek ve hem küresel hem bölgesel barış, istikrar ve kalkınma için iki ülke arasındaki ortaklığı güçlendirmek amacıyla işbirliği yapmaya kararlı olduklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...