Mısırlı aktivist Sultan ABD Kongresi'nde konuştu

/ Kaynak: AA
Mısırlı aktivist Sultan ABD Kongresi'nde konuştu

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'daki darbe sonrasında hapsedilen ve açlık greviyle gündeme gelen aktivist Sultan, ABD Kongresi'ne seslendi.

Mısır'daki askeri darbe sonrasında tutuklanan ve bir yıldan uzun süre açlık grevi yapan aktivist Muhammed Sultan, ABD Kongresi'ne seslenerek, "Mısır hükümetine çağrıda bulunarak yaptıkları zulümlerden sorumlu tutulacaklarını söylemenizi istiyorum" dedi. 
Mısır'da 400 gün sürdürdüğü açlık grevinden sonra tutuklu bulunduğu hapishaneden mayıs ayında serbest bırakılan ve ABD'ye gönderilen Mısır asıllı Amerikan vatandaşı Sultan, Kongre'nin Tom Lantos İnsan Hakları Komisyonu'ndaki oturuma katılarak, darbeyle iktidar koltuğuna oturan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin yönetiminde Mısır'da yaşanan dramı anlattı. 
Açlık grevini "baskı ve radikalleşmeye direnmek için bir çıkış yolu" olarak tanımlayan, babası da Mısır'da tutuklandıktan sonra idam cezasına çarptırılan Sultan, "Sisi yönetimi, yaptığı zulümler karşılığında bedel ödemek zorunda kalmadığı için her şekilde baskı uygulamaya devam ediyor" dedi.
"Mısır'a çağrı yapın"
Mısır yönetiminin halka yaptığı "zorbalıklara" ABD'nin sessiz kalmaması gerektiğini anlatan Sultan, Mısır'a yardım verilmesi için Sisi yönetiminden tüm tutukluları serbest bırakmasını talep eden bir yasa tasarısının geçirilmesi için Kongre üyelerine çağrı yaptı.
Sultan, Washington yönetiminin Mısır'a yaptığı mali ve askeri yardımlara işaret ederek, "Mısır hükümetine çağrıda bulunarak yaptıkları zulümlerden sorumlu tutulacaklarını söylemenizi istiyorum" diye konuştu. Sultan, ABD yönetiminin bu konuda sorumluluk almasını istedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...