Çin'den ABD'ye Güney Çin Denizi çağrısı

/ Kaynak: AA
Çin'den ABD'ye Güney Çin Denizi çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Çin, ABD'ye Güney Çin Denizi'nde provokatif eylem yapmama çağrısında bulundu.

Çin Dışişleri Bakanılığı Sözcüsü Hua Çunying, "ABD'ye Çin'in egemenliğini ve güvenliğini tehdit edecek herhangi bir provokatif eylem yapmaması çağrısında bulunuyoruz" dedi.
Şinhua ajansının haberine göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying yaptığı basın toplantısında, ABD'ye provokatif eylem yapmama çağrısı, ABD'nin Ulusal Güvenlik Müşaviri Yardımcısı Ben Rhodes'in dün ABD ordusunun bölgede özgürce deniz seferleri yürütme hakkı olduğunu söylemesine cevap olarak geldi.
Haberde Sözcü Hua'nın, "Çin, uluslararası hukuka uygun olduğu sürece çeşitli ülkelerin deniz seferleri ve sınır ötesi uçuşları yapmasına daima saygı gösterdi, ancak herhangi bir ülkenin bunu bahane ederek, Çin'in egemenlik ve güvenliğine zarar vermesine güçlü şekilde karşı çıkar" ifadelerini kullandığı belirtildi.
Geçen hafta bir ABD donanma gemisinin, Güney Çin Denizi'nde Çin'e ait adalara yaklaşması üzerine Pekin yönetimi ABD'yi sert bir şekilde uyararak "düşüncesiz harekette bulunmama" çağrısında bulunmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...