Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Endonezya'daki yanardağ havaalanlarını uçuşa kapattı

/ Kaynak: AA
Endonezya'daki yanardağ havaalanlarını uçuşa kapattı

DÜNYA Haberleri  / AA

Endonezya'daki Rinjani Yanardağı'ndan püsküren küllerin yükselmesi sonucu iki turistik adada havaalanları uçuşa kapatıldı.

Endonezya'nın Lombok Adası'nda bulunan Rinjani Yanardağı'nın tekrar faaliyete geçmesi üzerine iki turistik adada havaalanları kapatıldı.
Ulusal Afet Zararlarını Azaltma Ajansı Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho, yaptığı açıklamada, dün tekrar faaliyete geçen Rinjani Yanardağı'ndan püsküren küllerin 3 bin 500 metre yüksekliğe kadar ulaştığını belirterek "Bali Adası'nda bulunan Ngurah Rai Uluslararası Havalimanı ile Lombok Adası'nda bulunan Mataram Selaparang Havaalanı uçuşlara kapatıldı" dedi.
Endonezya Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü Julius Barata da küllerin görüş mesafesini olumsuz etkilediğini ifade ederek Ngurah Rai Uluslararası Havalimanı'nın en az yarına kadar faaliyet göstermeyeceğini kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...