Irak'ta İbadi'nin tahtı sarsılıyor mu?

/ Kaynak: AA
Irak'ta İbadi'nin tahtı sarsılıyor mu?

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta Başbakan İbadi, reform kararlarında 'kimseye danışmadığı' gerekçesiyle kendi partisi ve diğer Şii gruplar tarafından eleştiriliyor.

Irak'ta Başbakan Haydar el-İbadi'nin aldığı reform kararlarında "kimseye danışmadığı" gerekçesiyle üyesi olduğu Dava Partisi tarafından istenmediği iddia ediliyor.
Eski Başbakan Nuri el-Maliki'nin lideri olduğu Dava Partisi'ndeki "Maliki kanadı"nın İbadi'den güven oyunu çekmek istediği ve yerine Maliki'ye yakın birinin getirilmesinin düşünüldüğü öne sürülüyor. 
İbadi, bu reform kararları çerçevesinde Maliki'yi cumhurbaşkanı yardımcılığı görevinden azlettiği için hem Maliki hem de parti içindeki destekçileri tarafından eleştirilmiş ve kararların anayasaya aykırı olduğu dile getirilmişti. Dava Partisi içinde ilk defa "Maliki kanadı" ve "İbadi kanadı" isimleri altında oluşan bir çatlaktan bahsediliyor. Bu çatlak, İbadi ve Maliki'nin zaman zaman yaptıkları açıklamalarda birbirlerini eleştirmesiyle daha da ayyuka çıktı. Hatta İbadi, bir konuşmasında, yönetimi Maliki'den devralırken devlet bütçesinde milyarlarca dolarlık açık olduğunu söylemişti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...