İran Cumhurbaşkanı Ruhani sandığı işaret etti

/ Kaynak: AA
İran Cumhurbaşkanı Ruhani sandığı işaret etti

DÜNYA Haberleri  / AA

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, 'Halk olan biteni dikkatle izliyor. Seçim sandığında da görüşünü açıklıyor' dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, şubatta yapılacak milletvekili seçimine işaretle, "Halk olan biteni dikkatle izliyor. Seçim sandığında da görüşünü açıklıyor" dedi.
İran'ın resmi ajansı İRNA'nın haberine göre Ruhani, "Küresel Emperyalizm ile Mücadele Milli Günü" münasebetiyle Bakanlar Kurulu toplantısındaki konuşmasında, muhafazakar kesimin son günlerdeki "Hükümet, ABD'ye yakınlaşıyor" iddialarına şubat ayında yapılacak seçime işaret ederek cevap verdi.
Ruhani, ülkenin dili lideri Ali Hamaney'in nükleer anlaşmadan sonra söylediği, "ABD'nin İran'a nüfuz etmesine izin vermeyeceğiz" açıklamasına atıfla, "Umut ederim ki, kimse 'nüfuz' kelimesini karşı olduğu taraf için kullanmaz. Halk konuların farkında. Olan biteni dikkatle izliyor. Seçim gibi gerektiği yerde de aklı başında ve yüksek bir katılımla görüşünü açıklıyor" ifadelerini kullandı.
İran'da muhafazakarlar, ülkedeki reformcuları "Amerikancı" veya "fitneci" olmakla suçluyor. Reformcular, uzun yıllardır ekonomik ambargolar nedeniyle zayıflayan ülke ekonomisinin güçlenmesi için yabancı sermayenin ülkeye gelmesini savunuyorlar. Muhafazakarlar ise yabancı sermayenin gelmesiyle birlikte başta ABD olmak üzere Batı'nın siyasi, ekonomik ve kültürel nüfuzundan endişe ediyorlar. İran milletvekili seçimleri şubat ayında yapılacak. 


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...