Londra'da Sisi protestosu

/ Kaynak: AA
Londra'da Sisi protestosu

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'ın darbe lideri Abdülfettah es-Sisi, İngiltere'nin başkenti Londra'da bugün başlayacak resmi temasları öncesinde protesto edildi.

İngiltere'de yerleşik Mısırlıların yanı sıra birçok insan hakları ve demokrasi destekçisi sivil toplum örgütü ile sendikanın desteklediği "Stop Sisi" kampanyası tarafından Londra'daki Başbakanlık önünde düzenlenen protesto gösterisine, soğuk hava ve akşam karanlığına rağmen her yaş grubundan çok sayıda kişi katıldı.
Londra polisinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı protestoda katılımcılar, İngiliz hükümetinin Sisi'yi Londra'ya davet etmesine tepki gösterdi. Grup, İngiltere Başbakanı David Cameron'a, Sisi ile görüşmeme çağrısında bulundu.
Gösterinin organizatörü ve "Stop Sisi" kampanyasının Yardımcı Direktörü Sameh Shafi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Stop Sisi kampanyası İngiltere Başbakanı David Cameron'ın Sisi'yi geçen yaz ülkeye resmi olarak davet etmesinin ardından başlattıklarını belirterek, "Bir grup genç İngiliz aktivist olarak bir araya gelip, kısaca Sisi'yi durdurma kararı aldık" dedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...