ÖSO, Rusya'nın teklifini kabul etti

ÖSO, Rusya'nın teklifini kabul etti

DÜNYA Haberleri

Suriye'de Esad rejimine karşı silahlı mücadele veren silahlı muhalif grup Özgür Suriye Ordusu, Rusya'nın görüşme teklifini kabul etti.

ÖSO ile Rusya arasındaki görüşmelerin koordinatörlerinden olan Mahmut Efendi, Sputnik'e yaptığı açıklamada, tarafların bir araya gelme konusunda ön anlaşmaya vardığını açıkladı.
ÖSO ile Rusya Dışişleri ve Savunma Bakanlığı temsilcilerinin gelecek haftanın sonuna doğru Abu Dabi'de görüşme yapması kararı aldığını açıklayan Efendi, toplantının ana gündem maddelerinin daha önce Moskova'da anlaşmaya varılan 'IŞİD ve Nusra örgütlerine karşı ortak operasyon merkezinin hayata geçirilmesi ve terörün bertaraf edilmesinden sonra krize siyasi çözüm yolları aranması' olacağını söyledi.
Efendi, ÖSO ile Suriye ordusu arasında yakın gelecekte uzlaşma sağlanmasının mümkün görünmemesi nedeniyle, görüşmede Rusya'nın ÖSO'yu Suriye ordusunun saldırılarından koruma vaadinin de değerlendirileceğini ifade etti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...