Almanya sığınmacı rakamlarını açıkladı

/ Kaynak: AA
Almanya sığınmacı rakamlarını açıkladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya'da, ocak ve ekim ayları arasında toplam 758 bin kişinin sığınmacı olarak kaydedildiği açıklandı.

Almanya İçişleri Bakanlığı'nın yapmış olduğu açıklamaya göre, ekim ayında Almanya'ya gelen sığınmacıların sayısında "gözle görülür" bir artış oldu. Ekim ayında Almanya Göç ve Mülteci Dairesi'ne (BAMF) 54 bin 877 sığınma başvurusu yapılırken, başvuru sayısının geçtiğimiz yılın ekim ayında 33 bin 598 olduğu belirtildi. Ocak ve ekim ayları arasında toplam 758 bin kişi, sığınmacı olarak kaydedildi.
Suriye'den gelen 28 bin 462 kişinin ekim ayında sığınmacı olarak kaydedildiği, bu sayının eylül 2015'de 16 bin 838 olduğu, yüzde 69'luk bir artış yaşandığı ifade edildi.
Ocak-Ekim 2015 döneminde ise Almanya'da 103 bin 708 Suriyeli sığınmacının kaydedildiği, bu sayısının geçen yılın aynı döneminde 30 bin 59 olduğu aktarıldı. Böylece, bu yılın ekim ayına kadar Almanya'da kayıt altına alınan Suriyeli sığınmacıların oranı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 245 arttı.
Bu yılın ekim ayı itibariyle Almanya'da en çok kayıt altına alınan sığınmacıları, Suriye'den gelenler oluşturuyor. Arnavutlar ikinci, Iraklılar üçüncü, Afganlar dördüncü, Sırplar beşinci ve Eritreliler altıncı sırada yer alıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...