Lufthansa'da grev süresi uzatıldı

Lufthansa'da grev süresi uzatıldı

DÜNYA Haberleri

Alman havayolu şirketi Lufthansa'da bugün başlayan grevin süresi uzatıldı.

Bağımsız Kabin Personeli Sendikası (UFO) Düsseldorf'ta, Frankfurt'tan farklı olarak uzun mesafe uçuşlarının da grevden etkileneceğini açıkladı. Lufthansa, grev ilanının ardından Frankfurt'ta 290 uçuşu iptal etmişti. Bağımsız Kabin Personeli Sendikası (UFO), Lufthansa'da uçuş personelinin bugün 14:00 ile 23:00 saatleri arasında grev yapacağını duyurmuştu.
Sendikadan yapılan açıklamada, greve Düsseldorf ve Frankfurt am Main'daki çalışanların çağrıldığını bildirdi. Münih Havalimanı, grevden etkilenmeyecek.
Ancak UFO Sendikası, pazar günü herhangi bir grev planlanmadığını duyurdu. Lufthansa'nın sendika ile uzlaşmaya yanaşmaması halinde, grevlerin gelecek cuma gününe kadar sürebileceğine dikkat çekildi.
UFO Sendikası Genel Başkanı Nicoley Baulies, "Bu adımdan büyük üzüntü duyuyoruz, ancak başka seçeneğimiz yok" diye konuştu. Lufthansa ile Bağımsız Kabin Personeli Sendikası (UFO) arasında, iki yıldır 19 bin hostesin yaşlılık ve 'geçiş dönemi bakımı' adı verilen ve çalışanların işten ayrıldıktan sonra yasal emeklilik yaşı olan 63 dolana kadar geçen sürede de maaşlarının bir kısmının ödenmesini öngören düzenlemelere ilişkin anlaşmazlık yaşanıyor. Lufthansa yönetimi bu alanlarda tasarruf yapılmasını istiyor.


Kaynak: DW Türkçe

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...