Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak'ta Sistani'den reform mesajı

/ Kaynak: AA
Irak'ta Sistani'den reform mesajı

DÜNYA Haberleri  / AA

Şii temsilci Kerbelayi, 'Reformların ertelenmesi ve göz ardı edilmesi için anayasanın bahane vesilesi olarak kullanılmaması gerekir' dedi.

Iraklı Şiilerin dini mercii Ayetullah Ali es-Sistani, Irak'ta yasama yönetiminin (meclis) Başbakanı Haydar el-İbadi tarafından başlatılan reformların ertelenmesi için anayasanın bahane vesilesi olarak kullanılmamasını istedi.
Sistani'nin "Cuma mesajı"nı okuyan Kerbela'daki temsilcisi Şeyh Abdulmehdi el-Kerbelayi, "Son birkaç aydan beri reform talepleri için halk baskısının arttığını gördük. Konuyla ilgili birçok alanda reform kararları alındı ve bu kararların çoğu gerekli reformun özüne yaklaşmasa da gerçek değişimin yaşanması ve ülkenin istenilen hedefe doğru ilerlemesi için umut verdi" dedi.
Reformların ertelenmesi ve göz ardı edilmesi için anayasanın bahane vesilesi olarak kullanılmaması uyarısında bulunan Kerbelayi, reform icraatlarının kolaylaştırılması için Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı ve parlamento arasındaki koordinasyonun önemine dikkati çekti. 

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...