'Mısır'daki gözaltı merkezlerinde 2 yılda 323 kişi hayatını kaybetti'

/ Kaynak: AA
'Mısır'daki gözaltı merkezlerinde 2 yılda 323 kişi hayatını kaybetti'

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da, Ağustos 2013-Eylül 2015 arasında çeşitli gözaltı merkezlerinde tutulan 323 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Cenevre merkezli Alkarama insan hakları kuruluşunca yayımlanan raporda, Mısır'daki çeşitli gözaltı merkezlerinde Ağustos 2013-Eylül 2015'te toplam 323 kişinin hayatını kaybettiği belirtilerek, bunların 121'inin Kasım 2014 ila 16 Eylül 2015 arasında işkence, sağlık hizmetinden mahrum bırakılma ve kötü yaşam şartlardan dolayı öldüğünün belgelendirdiği belirtildi.
Mısır İnsan Hakları Konseyinin, Kasım 2014'te yasama, kadına karşı şiddet, idam, işkence, orantısız güç kullanımı, düşünce ve ifade özgürlüğüyle ilgili 300 tavsiyesini açıklamasının üzerinden bir yılın geçtiğinin hatırlatıldığı raporda, hükümetin bir yıl önce kabul ettiği ve 14'ü tutukluların haklarına saygı gösterilmesi, gözaltı merkezlerinde işkencenin yasaklanması ve kurbanlar için adaletin sağlanmasıyla ilgili olan söz konusu tavsiyeleri şu ana kadar uygulanmadığına işaret edildi.
Gözaltı merkezlerde meydana gelen ölümlerin nedenleri arasında Mısır'daki yargı sistemin dengesinin bozulması, işkenceyi yasaklayan yasalardaki kusurları, ilgili yasaların uluslararası standartlarla uyumlu olmaması ve işkenceyi uygulayanlara yönelik yaptırım veya cezanın bulunmaması yer aldığına dikkat çekilen raporda, Mısır'ın birkaç bağlayıcı uluslararası anlaşmaya dahil olmasına rağmen yetkililerin anlaşmalarda belirtilen standartları uygulamak için çaba sarf etmediği kaydedildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...