'Tunus'a hala devrim ve anayasa hükmetmektedir'

/ Kaynak: AA
'Tunus'a hala devrim ve anayasa hükmetmektedir'

DÜNYA Haberleri  / AA

Gannuşi, 'Nahda, demokratikleşme süreci için bir adım geride durarak Nida Tunus Partisi'nin başını çektiği yönetimin bir parçası haline geldi' dedi.

Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, Nahda'nın demokratikleşme süreci için bir adım geride durarak Nida Tunus Partisi liderliğindeki yönetimin bir parçası haline geldiğini söyledi.
AA muhabirine açıklamalarda bulunan Gannuşi, Nahda Hareketi'nin son seçimleri ikinci sırada tamamlamasına ilişkin "Nahda, demokratikleşme süreci için bir adım geride durarak Nida Tunus Partisi'nin başını çektiği yönetimin bir parçası haline geldi. Önemli olan ülkeyi yönetenler kim? Devrimle mi geldiler darbe ile mi? Cumhurbaşkanı Sibsi'nin, Başbakan gibi devrimden doğan anayasayla hükmettiği apaçık ortada. Devrimin ürünü olan kurumlarla demokratik bir yol izlediler. Tunus'a hala devrim ve anayasa hükmetmektedir" ifadesini kullandı. 
Tunus toplumundaki tüm kesimlerin uzlaşı ortamından memnun olduğunu ifade eden Gannuşi, bu durumun, diğer Arap ülkelerini kasıp kavuran krizlerden ülkeyi uzak tuttuğunu kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...