Mısırlı sanatçıdan darbeci Sisi'ye istifa çağrısı

Mısırlı sanatçıdan darbeci Sisi'ye istifa çağrısı

DÜNYA Haberleri

Mısırlı muhalif sanatçı ve UNICEF Mısır İyi Niyet Elçisi Halid Ebu'n Neca, Sisi'ye 'görevi bırakma ve ülkeyi kurtarma' çağrısı yaptı.

Mısırlı muhalif sanatçı ve UNICEF Mısır İyi Niyet Elçisi Halid Ebu'n Neca, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye "görevi bırakma ve ülkeyi kurtarma" çağrısı yaptı.


Ebu'n Neca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İçinde bulunduğumuz durum hiç iç açıcı değil. Halka ve turistlere güvence vereceği yere Londra'ya giden Cumhurbaşkanı, güvenlikten bir şey anlamıyor. Görevi bırak ve Mısır'ı tarihi hatalardan kurtar" ifadesini kullandı.


Sisi, resmi temaslarda bulunmak üzere geçen hafta İngiltere'yi ziyaret etmişti. İngiltere yönetimi, Sisi'nin ziyareti sırasında, Sina Yarımadası'nda düşen yolcu uçağına bomba konulmuş olabileceği gerekçesiyle Şarm el-Şeyh uçak seferlerini iptal etmişti.


Şarm el-Şeyh-St. Petersburg seferini gerçekleştiren Airbus-A 321 tipi uçak, geçen cumartesi havalandıktan kısa süre sonra 17'si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla Mısır'ın Sina Yarımadası yakınlarında düşmüştü.


ABD istihbarat kaynakları, Rus yolcu uçağının "büyük ihtimalle" terör örgütü DAEŞ veya bağlı grupların önceden yerleştirdikleri bombanın patlaması sonucu düştüğünü öne sürmüştü.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...