Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rus saldırıları yeni sığınmacı akını başlattı

/ Kaynak: AA
Rus saldırıları yeni sığınmacı akını başlattı

DÜNYA Haberleri  / AA

Rus güçlerinin Suriye'deki saldırıları, ülke içinde yeni sığınmacı akınına neden olurken, bombalardan kaçan Suriyeliler için yeni kamplar oluşturuluyor.

Rus savaş uçaklarının bombalarından kaçan binlerce Suriyeli, İdlib kırsalında daha güvenli olduğuna inandıkları bölgelerde Suriyeli ve Arap bağışçıların desteği ve yerel gönüllü ekiplerin yardımıyla, kalacakları çadırları kurmaya ve yeni kamplar oluşturmaya çalışıyor.
AA muhabirine konuşan Suriyeliler, Rus saldırılarında çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini, bombalardan kaçmayı başaranları da en iyi ihtimalle kamplarda çetin ve sıkıntılı bir hayat beklediğini anlattı. 
Gönüllü ekibin başkanı Ebu Ali el-İdlibi, Rus saldırılarının sivillerin yaşadığı sıkıntıları daha da artırdığını belirterek, böyle devam ederse binlerce kişinin daha sığınmacı durumuna düşeceğini ve sivilleri çok zor günlerin beklediğini söyledi.
Ebu Amr isimli bir sığınmacı ise "Rus bombalarından kaçtık. Sadece üzerimizdeki elbiselerimizle. Evimiz, herşeyimiz geride kaldı. Kamplara ulaşamayan daha binlerce kişi var" dedi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...