Mısır'dan kaçış sürüyor

Mısır'dan kaçış sürüyor

DÜNYA Haberleri

Sina'daki facia sonrası birçok ülkenin vatandaşlarını tahliye etmeye başlaması, turizmden milyarlarca dolar kazanan Sisi yönetimini zor durumda bıraktı

Rus yolcu uçağının Sina Yarımadası'na düşmesinin, Mısır yönetimine bedeli ağır oldu. Birçok ülke bu ülkeye uçak seferlerini durdururken vatandaşlarını da tahliye ediyor. Türkiye de Mısır'daki vatandaşları geri getirmek için çalışmaya başladı. Türk Hava Yolları'nın, ülkenin turizm şehri Şarm El Şeyh'e yaptığı seferleri iptal etmesinin ardından, bu şehirde kalan Türk vatandaşlarını getirmek için hazırlıklar başladı. Mısır Türk Konsolosluk yetkilileriyle görüşmeler yapan THY yetkilileri, “Bu ülkedeki Türklerin en kolay ve rahat şekilde yurda dönmelerini sağlamak için çalışmalarımız sürüyor. Tahliye hakkındaki çalışmalar kesinleşince açıklama yapacağız” dediler. 
RUSYA 44 UÇAK GÖNDERDİ
Bu arada Rusya'nın da Mısır'a bütün uçuşları iptal etmesinin ardından, bu ülkedeki  80 binden fazla vatandaşını geri çekiyor. Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı,  Mısır'ın Şarm El şeyh'deki vatandaşlarını tahliye için bölgeye 44 uçak tahsis edildiğini açıkladı. Ajansın açıklamasına göre, düşen uçakta bomba olabileceği iddiaları üzerine güvenlik gerekçesiyle yolcuların sadece el bagajları taşımasına izin veriliyor. Yolcuların bavulları ayrı bir uçakla Rusya'ya götürülecek. Uçakların 30'u, bir başka tatil şehri olan Hurgada'dan kalkacak, 14'ü ise Şarm'a gelecek. Son 24 saatte 11 bin Rus vatandaşının tahliye edildiği açıkladı.
İNGİLTERE 3 BİN KİŞİYİ TAŞIDI
Öte yandan İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Şarm El Şeyh ile karşılıklı uçuşları askıya alma kararının ardından tahliye çalışmalarını hızlandırdı. İngiliz yetkililer, Kızıldeniz kıyısındaki şehirde mahsur kalan 3 binden fazla kişinin tahliye edildiğini, diğerlerinin tahliyesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Şarm El Şeyh'de bini yerleşik, yaklaşık 20 bin İngiliz turist bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...