Yemen'de Husiler'in saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti

/ Kaynak: AA
Yemen'de Husiler'in saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'in Taiz kentinde, Husiler'in yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılarda 4 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yemen'in Taiz kentinde, Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) kontrol altında tuttuğu bölgelere yönelik saldırılarında 4 sivilin öldüğü, 15'inin yaralandığı bildirildi.
Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Husiler'in, Taiz'in Er-Ravda, El-Medine el-Kadime ve Es-Sevra mahallelerinin de aralarında bulunduğu pek çok bölgeye düzenlediği roket saldırılarında 4 sivil hayatını kaybederken 15'i yaralandı. Saldırılarda bazı evlerin de zarar gördüğü kaydedildi.
Husiler uzun bir süredir, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yandaşı HDG'nin kontrolündeki bölgeler ağırlıklı olmak üzere Taiz'i abluka altında tutuyor. İki taraf arasındaki çatışmaların yaklaşık 7 aydır devam etmesi ve yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle kentteki 20 hastaneden 16'sının kapandığı ve bu durumun sağlık alanında büyük sorunlara yol açtığı belirtiliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...