'Ruslar da rejim gibi sivilleri hedef alıyor'

/ Kaynak: AA
'Ruslar da rejim gibi sivilleri hedef alıyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Ceyşu's-Sunne Komutanı Hadid, Rusya'nın hava bombardımanlarında rejim gibi sivilleri hedef aldığını ifade etti.

Muhalif çatı birliği Fetih Ordusuna bağlı gruplardan Ceyşu's-Sunne Komutanı Ebu Hadid, Rus savaş uçaklarının DAEŞ yerine halkı vurmasının, sivillerin DAEŞ'e meyline neden olabileceğini söyledi.
Hadid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya ve İran'ın Suriye'de işgalci konumda olduğunu, Suriye'nin dostu olarak gördükleri Türkiye'nin daha aktif rol alması gerektiğini ifade etti.
"İnsanlar DAEŞ'e yönlendiriliyor"
Rus savaş uçaklarının DAEŞ bahanesiyle sivil halkı hedef aldığını, bu sürecin muhalif halkı sonunda DAEŞ'e katılmaya itebileceğini iddia eden Halid, “Burada çok farklı bir öfke büyüyor. İnsanlar DAEŞ'e yönlendiriliyor. Çünkü kimse DAEŞ'i vurmuyor. Bu savaş uzadıkça ve öfke büyüdükçe şiddetin sınırları Suriye'yi aşacak” açıklamasında bulundu.
Rejimin hava desteği almaması halinde savaşın uzamadan biteceğinin altını da çizen Hadid, "Bizim isteğimiz uçaksavardır, tanksavardır. Uçaklar durdurulursa Rusya da İran da rejim de dayanamaz" dedi.
“Rejim bitti, karşımızda işgalci Rusya ve İran var”
Hadid, muhaliflerin sadece Esed rejimine karşı değil, Rusya, İran ve Hizbullah'a karşı da savaştıklarını savunarak, "Büyük bir ittifaka karşı savaşıyoruz. Gab Ovası'nda artık düşmanımız rejim güçleri değil. Rejim bitti. Karşımızda işgalci Rusya ve İran var. İran destekli milisler ve Rus uçaklarına karşı savaşıyoruz. Ancak olanaklarımız kısıtlı. Katliamları yapan rejim ise uluslararası her desteği almaya devam ediyor. Dostumuz olarak gördüğümüz ülkelerden düşmanlarımızın gösterdiği cesareti bekliyoruz. Türkiye'den daha güçlü ve aktif destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
"Ruslar da rejim gibi sivilleri hedef alıyor "
Hadid, Gab Ovası ve Hama'da Rus askerlerin rejim güçlerini ve İran destekli militanları komuta ederek, buradaki operasyonu yönettiklerini öne sürdü. Rusların hava desteğine rağmen rejimin bir ilerleme kaydedemediğini de belirten Halid, “Hama'nın kuzeyinde başlattığımız operasyonda sadece bu bölgede rejime ait 50'den fazla tankı yok ettik. Ancak Rus uçaklarının bombardımanına karşı yapabileceğimiz bir şey yok. Bu bizim ve Suriye halkı için zulümdür. Çünkü Ruslar da rejim gibi sivilleri hedef alıyor" şeklinde konuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...